Ingyenes szállítás 6000 Ft felett! 

Blog

Mit lehet tudni eddig az Iphone 15 szériáról?

Bence
2023.07.31 10:34
Mit lehet tudni eddig az Iphone 15 szériáról?

Az új iPhone 15 széria várhatóan szeptemberben jelenik meg, így nem meglepő, hogy az Apple fanatikusok kíváncsian vadásszák már a kiszivárgó információkat. Nézzük, mit lehet eddig tudni a legújabb Iphone készülékekről!

Mikor jelenik meg az Iphone 15?

Az iPhone 15 megjelenési dátumát nem erősítették meg, de rengeteg spekuláció látott napvilágot. Az iPhone 14 2022. szeptember 7-én, szerdán jelent meg, a megjelenési dátum pedig kilenc nappal később, szeptember 16-án, pénteken. Ha az Apple ragaszkodna a hasonló mintához, akkor az iPhone 15-öt szeptember 6-án láthatnánk, szeptember 15-i megjelenési dátummal.

Az elmúlt évtizedben az Apple csak egyszer jelentette be új zászlóshajó okostelefonjait szeptemberen kívül. Ez az iPhone 12 sorozat volt 2020 októberében, méghozzá egy világjárvány közepette, amely otthonmaradási kényszert tett szükségessé és megzavarta a technológiai ellátási láncokat.

Így nagyon valószínű, hogy az iPhone 15 2023 szeptemberében érkezik. Jellemzően az Apple körülbelül tíz nappal a megjelenés előtt jelenti be a telefonjait, az előrendelések pedig egy héttel a rajt előtt nyílnak meg.

Melyek tehát a várható újdonságok az Iphone 15 esetében?

Az Apple végre elfogadja az USB-C töltést, és elhagyja a Lightning-portot. A kamerát is frissíteni fogják, és valószínűleg hosszabb akkumulátor-élettartamot biztosítanak az új, egymásra épülő akkumulátor-technológiának köszönhetően. A 2022-es készülékek esetében az Apple kivezette az iPhone mini modellt, és helyette bevezette az iPhone 14 Plus-t. Ez leegyszerűsítette a választást: akár Pro-t akartál, akár nem, 6,1- vagy 6,7 hüvelykes képernyőt kaphattál. Nem valószínű, hogy lesz Iphone 15 mini, helyette lesz iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max.

Várhatóan nagy lesz az iPhone 15 vs iPhone 15 Pro különbség, mivel az Apple a legjelentősebb változtatásokat a prémium telefonjaira tartogatja. Mind az iPhone 15 Pro, mind az iPhone 15 Pro Max nagy teljesítményű, új, 3 nm-es A17 Bionic chipet és titánium oldali kialakítást kaphat; a Pro Max egy lépéssel tovább mehet egy új periszkóplencsével, amely javítja a zoomolási képességeket. A titán keret jelentős változás lenne, mivel tartósabb, mint a rozsdamentes acél, és könnyebb is. Egyeseknél aggodalomra ad okot, hogy az Apple talán elhanyagolja a hagyományos iPhone 15-öt.

Kép forrása:freepik.com

Iphone 15 dizájn pletykák

Az utolsó iPhone, amely ívelt szélű kijelzővel rendelkezett, az iPhone 11 Pro Max volt. Az iPhone 15 dizájn arra utal, hogy visszaállíthatják annak a telefonnak az ívelt kialakítását. Valószínleg az iPhone 15 modellek lekerekített élekkel fognak rendelkezni, amelyeknek mérete és alakja megegyezik a régebbi iPhone készülékekkel. Ezenkívül az összes iPhone 15 modell vékonyabb, ívelt keretet és matt üveg hátlapot kaphat a szokásos fényes/matt felosztás helyett, amelyet a nem Pro és Pro modellek között látunk. A kameraszigetnél is várható lesz a változás, a leglátványosabb méghozzá az Iphone 15 Pro esetében lesz, ugyanis az egyes lencsék mérete megduplázódott az előző generációhoz képest.

Úgy tűnik, hogy az iPhone 15 Pro Max esetében közel sem terveznek ekkora növekedést. A kiszivárgott tervek szerint a lencséi kevésbé állnak ki, mint az iPhone 14 Pro Maxé, ami alátámasztja azokat a pletykákat, amelyek szerint a Pro Max egy új periszkópos zoomobjektívvel rendelkezhet.

A színválasztékról még nem tudni biztosat, de szóba került a vörös, világoskék, rózsaszín és a menta szín lehetősége is.

Viszlát Lightning

Az eddigi legnagyobb iPhone 15 formatervezési pletyka szerint 2023 az az év, amikor az Apple végleg lemond a Lightning portról a telefonjain. Ez nem teljesen meglepő: a vállalat nemcsak a laptopok és táblagépek esetében vette át a csatlakozót, hanem az Európai Unió hivatalosan is előírta, hogy 2024-ig minden telefonon USB-C-t kell használni.

Az Iphone 15 széria kamerája

Az egyik legkorábbi pletyka az iPhone 15-ről egy új kamera valószínűsíthető frissítését tartalmazza. Miután az iPhone 14 Pro modelleknél 48MP-re emelték a megapixeles mércét, a hírek szerint az új iPhone végre kaphat egy periszkópos kamerát a jobb távolsági fotózás és a zoomolási képességek érdekében, állítólag a jobb minőségű fotókhoz továbbfejlesztett lencsékkel együtt. Ezt a legjobb kamerás telefonok listáján szereplő androidos készülékek már jó ideje megtették, és jó lenne, ha az Apple végre ezt is kínálná. Bár mint mindig, most is nagyon meglepődnénk, ha ez nem csak a Pro készüléknél lenne kezdetben.

Kép forrása:freepik.com

Mennyibe fog kerülni az Iphone 15 Magyarországon?

Ez is egy igen gyakori kérdés, ami mindenkit is érdekel. A hírek szerint az Iphone történelem egyik legnagyobb drágulására kell számítani idén. Azt rebesgetik, hogy az Iphone 15 Ultra, vagyis a széria csúcsmodellje akár a 700 ezer forintot is átlépheti majd. Az Iphone 15 és 15 Pro valamennyivel olcsóbban beszerezhető majd, de az biztos, hogy nem sokan engedhetitek meg majd maguknak a legújabb Iphone széria bármelyikét is, sajnos.

Reméljük tetszett ez a blogcikk, ha nem szeretnél lemaradni a hasonló tartalmakról, iratkozz fel a hírlevelünkre!